OVER MIJ

Mijn naam is Sandy Wagner. In 1973 ben ik geboren in Vlaardingen als jongste van drie kinderen. Met mijn man en drie dochters woon ik in Dordrecht. Naast mijn gezin geniet ik enorm van momenten in de natuur, een heerlijke bak cappuccino in de ochtend, de eerste zonnestralen op mijn gezicht in de lente en ik heb een speciaal lijntje met de zee.

MIJN VERHAAL

Al jong had ik een gedrevenheid te doorgronden wat ons mensen beweegt en hoe we los kunnen komen van belastende gevoelens en belemmerende gedragspatronen. Niet voor niets natuurlijk; op bepaalde terreinen stoeide ik met mezelf en het leven. Ik had een verlangen om voluit en vrijuit te kunnen leven, zonder ‘ingewikkeld gedoe’ in mijn hoofd, ik bleek vastbesloten om dat te ontdekken. Dat is een rode draad in mijn leven geweest.
 

Gebonden 

Aan het begin van mijn twintiger jaren van had ik in de gaten dat ik op bepaalde terreinen in cirkeltjes ronddraaide en er was een zwaarte die met me meewandelde en me met tijd en wijlen naar de keel greep. Ik kon niet benoemen wat het was en ik kreeg het maar niet doorbroken. Soms werd ik er moedeloos en ook een beetje bang van. Een diep verlangen om innerlijk vrij te zijn en voluit te kunnen leven gaf mij een tomeloos onderzoekende geest die wilde ontdekken hoe ik het patroon kon ontstijgen. Ik ‘wist’ dat het mogelijk was, maar moest wel de sleutel vinden. 

Stromen

Naast een mooi leven met avontuur heb ik een avontuurlijke reis naar binnen gemaakt en kan met een diepe dankbaarheid zeggen dat ik intussen veel meer in stromen terecht ben gekomen. Systemisch werk heeft hier een groot aandeel in gehad. En dat avontuur is nog niet is afgelopen. Zoals Herman van Veen in één van zijn liedjes zingt: “De hele cursus tovenaar duurt 125 jaar” en ik volg die cursus met veel plezier. Het leven met iedere hobbel en bobbel, diep dal en prachtig vergezicht heeft mij verdieping, inzicht, handvatten en wijsheid gebracht. Dat draag ik als een geschenk met mij mee en komt in mijn werk als opsteller, coach en trainer fantastisch van pas.

Passie voor systemisch werk

Mijn passie voor systemisch werk en de werkvorm familieopstellingen komt voort uit mijn eigen ervaringen op dit gebied. In eerste instantie als vraagsteller en representant. Na het afronden van mijn opleiding als begeleider van opstellingen en systemisch coach. Keer op keer zie en ervaar ik hoe krachtig, inzichtgevend en/of bevrijdend een opstelling is. Ongekunsteld wordt zichtbaar wat er in de diepte speelt. Raak en puur. Systemisch werkDat nieuwe perspectief brengt beweging, verbinding, groei en ontwikkeling. Iets dat ik een ieder die zich dat wenst, gun.  Met veel plezier lever ik daar met het aanbod van Puur mijn aandeel in.

JE BENT VAN HARTE WELKOM

Wil deelnemen aan een workshop of training? Meld je dan aan op de betreffende pagina.
Wil je een afspraak maken voor coaching of een individuele opstelling, een kennismakingsgesprek of heb je vragen? Stuur me een bericht en op ik neem spoedig contact met je op.

Aan den lijve heb ik ondervonden hoe krachtig, inzichtgevend en bevrijdend systemisch werk is

LOOPBAAN

Mijn loopbaan heeft zich met name organisch ontvouwen. Passie en bevlogenheid zijn in het vinden van mijn weg altijd leidend geweest. Niet omdat ik dat persé wilde, ik kon niet anders.
 

Kunstzinnigheid

Mijn carrière startte in het begin van mijn twintiger jaren met het ontwerpen en vervaardigen van kunstzinnige gebruiksvoorwerpen en meubels van papier-maché. Het creëren, kleur brengen in het dagelijks leven, ondernemen en mijn eigen beweging volgen voelde goed. 

Straattheater

Na een aantal succesvolle jaren wilde ik meer van mijzelf tot uitdrukking brengen, meer avontuur in mijn leven, ik wilde reizen en dansen. Als kind genoot ik al van optreden, misschien geërft van mijn oma die ooit in het showballet zat. Ik creëerde fantasierijke kostuums en bracht ze als steltperformer tot leven. ‘Toevallig’ leerde ik de juiste mensen kennen, kwam op de juiste plekken en kreeg kansen. Op stelten bracht ik met dans en bewegingstheater kleur en verwondering op de meest diverse plekken op de wereld. Die beweging bouwde zich uit tot het kleurrijke SamShine Theatre dat intussen ruim 27 jaar steltoptredens en straattheater verzorgt in binnen- en buitenland.

Systemisch werk

Daarnaast was er altijd een constante interesse in psychologie en persoonlijke ontwikkeling. In 2014 kwam ik in contact met systemisch werk en de werkvorm familieopstellingen. Ik was gegrepen en volgde workshops en trainingen. Systemisch werk gaf mij spiegels, inzicht en bracht een helende en bevrijdende beweging op gang. Door Corona kwam SamShine Theatre gedurende 2 jaar zo goed als volledig stil te liggen. Zo ontstond er uit zichzelf ruimte om bij het Instituut voor Systemisch Werk de opleiding tot familieopsteller te volgen en gehoor te geven aan het pad waarvan ik wist dat het op me wachtte. In 2021 rondde ik de opleiding tot familieopsteller af en met veel plezier begeleid ik sindsdien opstellingen en ben werkzaam als systemische coach en trainer en verdiep me verder en verder in dit boeiende vakgebied.

Raakvlak

Kwaliteiten die ik als performer in het improvisatie- en straattheater heb ontwikkeld bleken zeer behulpzaam bij het opstellen: alert aanwezig zijn, open staan voor wat zich aandient, afstemmen op wat er is, waarnemen waar energie zit en waar niet, ‘weten’ wanneer een interventie in te zetten, wanneer een beweging gemaakt wil worden, ondersteuning nodig heeft of juist tijd en ruimte om zich verder te ontvouwen en ten slotte het juiste moment te herkennen om af te ronden, zodat de energie gebundeld blijft. Kortom, het oude leeft voort in het nieuwe, en daar maakt mijn hart een sprongetje van.

De beweging naar binnen maken en wat zich daar laat zien (h)erkennen, daar ligt voor mij de sleutel tot persoonlijke groei

SCHOLING IN SYSTEMISCH WERK

  • 2018 – Gezin in Balans / trainer: Elmer Hendirx – IVSW
  • 2021 – Opleiding tot Familieopsteller / trainer Elmer Hendrix – IVSW
  • 2022 – Tweedaagse Masterclass ‘Daders en Slachtoffers’ / trainer Elmer Hendrix – IVSW
  • 2022 – Tweedaagse Masterclass ‘ Bindings en Verlatingsangst’ / trainer Elmer Hendrix – IVSW
  • 2022 – Driedaagse Masterclass ‘Opstellingen met ziekte en gezondheid / trainer Stefan Hausner -UNLP
  • 2023 – Tweedaagse Train de Trainer ‘LIP opstellingen’ / trainer Mieke Kox – Centrum van Verbinders
  • 2023 – Tweedaagse Masterclass Open Space / trainer Hilbrand Westra – School voor Systemisch Bewustzijn
  • 2023 – Driedaagse Masterclass ‘Opstellingen met ziekte en gezondheid’ / trainer Stefan Hausner -UNLP
  • 2023- Verdiepingsopleiding ‘Opstellingen met Kinderen, Jongeren en Gezinnen / trainer Ingrid Dykstra – Dykstra-Acadamy
 

PERSOONLIJKE GROEI 

Ik word blij van de wetenschap dat mijn groei altijd door kan blijven gaan. Naast dat ik mij jaarlijks bijschool, is er de leerschool van het leven. Met de instelling dat ieder moment een leermoment kan zijn, wordt iedere tegenslag een uitnodiging om verder te groeien. De beweging naar binnen maken en wat zich daar laat zien (h)erkennen, en instemmen met wat is en dat zo creatief en flexibel mogelijk beantwoorden, dáár ligt voor mij de sleutel tot persoonlijke groei en innerlijke vrijheid.
 

DANKBETUIGING

Mijn grote dank gaat uit naar Elmer Hendrikx, eigenaar van en trainer bij Instituut voor Systemisch Werk, bij wie ik mijn opleiding tot familieopsteller heb gevolgd. In hem heb ik een zeer bekwaam en integer vakman én leermeester gevonden met betrekking tot systemisch werk, familieopstellingen en de innerlijke houding van de begeleider/trainer. Daarnaast en bovenal ben ik mijn ouders en voorouders dankbaar voor het leven dat ik via hen kreeg met alles dat daarbij hoort. Ik neem het van hen aan voor de volle prijs die het hen en mij gekost heeft en heb intussen geleerd dat ik het mezelf goed mag laten gaan, óók om hen te eren.