OVER MIJ

Mijn naam is Sandy Wagner. In 1973 ben ik geboren in Vlaardingen als jongste van drie kinderen. Met mijn man en drie dochters woon ik in Dordrecht. Naast mijn gezin geniet ik enorm van momenten in de natuur, een heerlijke bak cappuccino in de ochtend, de eerste zonnestralen op mijn gezicht in de lente en ik heb een speciaal lijntje met de zee.

MIJN VERHAAL

Al jong had ik een gedrevenheid te doorgronden wat ons mensen beweegt en hoe we los kunnen komen van belastende gevoelens en belemmerende gedragspatronen, en wat sommige mensen tegenhoudt om de veranderingen die ze zich wensen door te voeren in het leven.
 

Gebonden 

Niet in laatste instantie omdat ik ervaarde dat iets mij in de diepte gebonden hield. Op bepaalde terreinen draaide ik in cirkeltjes rond en kreeg het maar niet doorbroken. 

Stromen

Naast een mooi leven met avontuur heb ik een avontuurlijke reis naar binnen gemaakt en ben intussen veel meer in stromen terecht gekomen. Systemisch werk heeft hier een groot aandeel in gehad. Het leven met alles wat zich daarin heeft aangediend heeft mij verdieping, inzichten, handvatten en wijsheid gebracht. Dat draag ik als een geschenk met mij mee en kan ik in mijn werk als opsteller, coach en trainer prachtig meenemen.

Passie voor systemisch werk

Mijn passie voor systemisch werk en de werkvorm familieopstellingen komt voort uit mijn eigen ervaringen. In eerste instantie als vraagsteller en representant. Na het afronden van mijn opleiding ook als begeleider van opstellingen en systemisch coach. Aan den lijve heb ik mogen ondervinden hoe krachtig, inzichtgevend en bevrijdend een opstelling kan zijn. Ongekunsteld wordt zichtbaar wat er in de diepte speelt. Raak en puur. Met plezier en voldoening lever ik intussen met het aanbod van Puur mijn bijdrage aan het op gang komen van helende, integrerende en verbindende bewegingen waar verstoringen in het familiesysteem een mens (onbewust) gebonden houden.

Aan den lijve heb ik ondervonden hoe krachtig, inzichtgevend en bevrijdend een opstelling kan zijn

LOOPBAAN

Mijn loopbaan heeft zich met name organisch ontvouwen. Passie en bevlogenheid zijn in het vinden van mijn weg altijd leidend geweest.
 

Kunstzinnigheid

Mijn carrière startte met het ontwerpen en vervaardigen van kunstzinnige gebruiksvoorwerpen en meubels van papier-maché. Het creëren, kleur brengen in het dagelijks leven, ondernemen en mijn eigen beweging volgen voelde goed. 

Straattheater

Na een aantal succesvolle jaren wilde ik meer van mijzelf tot uitdrukking brengen. Ik creëerde fantasierijke kostuums en bracht ze als steltperformer tot leven. Op stelten bracht ik met dans en bewegingstheater kleur en verwondering op de meest diverse plekken op de wereld. Die beweging bouwde zich uit tot het kleurrijke SamShine Theatre dat intussen ruim 25 jaar steltoptredens en straattheater verzorgt in binnen- en buitenland.

Systemisch werk

Daarnaast is er altijd een constante verdieping, ontwikkeling en scholing geweest met betrekking tot het psychisch welzijn van de mens. In 2014 kwam ik in contact met systemisch werk en de werkvorm familieopstellingen. Ik was gegrepen en volgde vele workshops en trainingen. Systemisch werk gaf mij spiegels, inzicht en bracht een helende beweging op gang. In 2021 rondde ik de opleiding tot familieopsteller af en met veel plezier begeleid ik sindsdien opstellingen en ben werkzaam als systemische coach en trainer.

Raakvlak

De kwaliteiten die ik als performer heb ontwikkeld bleken zeer behulpzaam bij het opstellen: alert aanwezig zijn, afgestemd zijn met wat zich toont, waarnemen waar de energie zit en waar niet, wanneer een interventie in te zetten, wanneer een beweging ondersteuning nodig heeft  of juist ruimte om zich verder te ontvouwen, en ten slotte het juiste moment waarnemen om af te ronden, zodat de energie gebundeld blijft. Kortom, het oude leeft voort in het nieuwe, en daar maakt mijn hart een sprongetje van.

Kortom, het oude leeft voort in het nieuwe en daar maakt mijn hart een sprongetje van

PERSOONLIJKE GROEI 

Ik word blij van de wetenschap dat mijn groei altijd door kan blijven gaan. Naast dat ik mij jaarlijks bijschool om up to date te blijven en me op die manier steeds verder verdiep, is er de leerschool van het leven. Met de instelling dat ieder moment een leermoment kan zijn, wordt iedere tegenslag een uitnodiging om verder te groeien. De beweging naar binnen maken en wat zich daar laat zien (h)erkennen is, daar ligt voor mij de sleutel tot persoonlijke groei.
 

DANKBETUIGING

Mijn grote dank gaat uit naar Elmer Hendrikx, eigenaar en trainer van Instituut voor Systemisch Werk, bij wie ik mijn opleiding tot familieopsteller heb gevolgd. In hem heb ik een zeer bekwaam en integer vakman én leermeester gevonden met betrekking tot systemisch werk, familieopstellingen en de innerlijke houding van de begeleider/trainer. Daarnaast en bovenal ben ik mijn ouders en voorouders dankbaar voor het leven dat ik via hen kreeg. Ik neem dat van hen aan voor de volle prijs die het hen en mij gekost heeft en zal het mezelf goed laten gaan, óók om hen te eren.

De beweging naar binnen maken en wat zich daar laat zien (h)erkennen, daar ligt voor mij de sleutel tot persoonlijke groei

JE BENT VAN HARTE WELKOM

Meld je aan op de betreffende pagina als je wilt deelnemen aan een workshop, training of een afspraak wilt maken voor coaching of een individuele opstelling. Heb je vragen? Neem dan contact op en ik beantwoord je bericht zo spoedig mogelijk.