WORKSHOP FAMILIEOPSTELLINGEN

Loop je ergens tegenaan in het leven en krijg je het maar niet veranderd? Meld je aan als vraagsteller en krijg een nieuwe kijk op de zaak. Wil je een familieopstelling bijwonen zonder zelf een vraag in te brengen? Dat kan als representant, je bent van harte welkom!

VRAAG INBRENGEN OF REPRESENTEREN

Of je nu tijdens een workshop familieopstellingen een eigen thema inbrengt of aanwezig bent als representant, je gaat onvermijdelijk naar huis met nieuwe inzichten!
 

Vraaginbrenger

Als vraaginbrenger breng je tijdens de opstelling een eigen thema in. Dat kan iets zijn waar je al langer tegenaan loopt, waar je misschien al van alles aan hebt proberen te doen, maar desondanks niet veel verder mee komt. Dat kan ook een chronische klacht zijn die je wilt onderzoeken op systemische verbanden. Verder kun je als ouder een vraag inbrengen ten behoeve van je kind, indien je je zorgen maakt over (gedrag van) je kind en inzicht wilt in wat je kind met zijn/haar gedrag zichtbaar maakt. Een overzicht van veelvoorkomende thema’s die je kunt opstellen vind je op de pagina: Over familieopstellingen. Vraaginbrengers kunnen naast het inbrengen van een eigen thema ook worden uitgenodigd om te representeren in andermans opstelling. 

 

Representant

Om te representeren heb je geen ervaring of specifieke eigenschappen nodig. Niemand weet hoe het kan dat een representant dingen voelt en ervaart die verband houden met de gerepresenteerde persoon, maar uit duizenden en duizenden opstellingen is gebleken dat het zo is. Gelukkig kunnen we er heel goed mee werken zonder het precies te begrijpen. Wanneer je deelneemt aan de workshop als representant en je wordt uitgenodigd een familielid of abstractie te representeren, ben je altijd vrij de uitnodiging te accepteren of te weigeren zonder verdere opgaaf van reden. Als representant, maar ook door simpelweg aanwezig te zijn bij andermans opstelling kun je overigens zelf ook baanbrekende inzichten krijgen op thema’s die voor jou actueel zijn. 

Of je nu zelf een vraag inbrengt of representeert, je gaat in ieder geval naar huis met verhelderende inzichten die toepasbaar zijn op je leven!

WERKWIJZE

Om te beginnen starten we de dag met een korte introductie en lichaamsoefening om te landen in de ruimte en in jezelf. Vervolgens gaan we aan de slag met de te behandelen thema’s van de vraaginbrengers middels opstellingen. 
 
Inleidend interview

Wanneer je jouw vraag inbrengt hebben we een kort gesprek over je vraaginbreng en informeer ik naar wat feiten en gebeurtenissen in je familie. Vervolgens kies ik een aantal mensen uit de groep en vraag hen om familieleden of een abstractie te representeren. Dat kan bijvoorbeeld een representant zijn voor jezelf, je moeder, de oorzaak van een fysieke klacht, de oorzaak van de angst, enz.

Start opstelling

De opstelling krijgt vorm wanneer ik de representanten uitnodig hun innerlijke beweging te volgen en zich op te stellen in de ruimte. De manier waarop de representanten bewegen, waar ze naartoe bewegen, waar hun aandacht op gericht is en wat zij ervaren geeft informatie en een beeld weer van jouw familiesysteem en hoe jij je daar in de diepte toe verhoudt. 

De kern

Wanneer eenmaal zichtbaar is wat de essentie van de opstelling is, onderzoek ik als begeleider of er een beweging gemaakt kan worden waarbij de belaste binding die in beeld is gekomen kan transformeren naar een onbelaste verbinding. Niets laat zich daarin forceren en ik volg dan ook de beweging tot waar die op dat moment mogelijk is.

Einde opstelling 

Wanneer de opstelling ten einde is en alle representanten uit hun ‘rol’ zijn gestapt is gaat de werking van de opstelling gewoon in jou verder. Het is een beweging in diepere lagen van jouw zijn die zich steeds verder ontvouwt op zijn eigen tijd.

Nazorg

Het inzicht en de tijdens de opstelling gemaakte innerlijke beweging neemt zijn eigen tijd om verder in jou door te werken. Daarin laat niets zich forceren. Geef het dan ook die tijd en ruimte die het nodig heeft. Indien je behoefte hebt aan een nagesprek, verduidelijking of handvatten, dan ben je altijd welkom om je aan te melden voor een sessie ‘Nagesprek opstelling’. Het nagesprek kan ook telefonisch plaatsvinden.

 

BEWEGING

 

De beweging die tijdens een opstelling innerlijk op gang komt, ontvouwt zich na de opstelling vanzelf verder 

PRAKTISCHE INFO 

Workshop familieopstellingen

Kosten

Vraaginbreng:  €95,-
Representant: €25,-
* Incl. koffie, thee en wat lekkers
* Voor bedrijven ex 21% BTW

Data en tijden

ma 3 april  19:00 – 22:00
do 20 april  19:00 – 22:00

zo 14 mei  13:30 – 17:30
ma 5 jun  19:00 – 22:00
ma 26 jun  19:00 – 22:00
woe 12 jul  19:00 – 22:00

 

Locatie

Bosboom Toussaintstraat 62
3314 GE Dordrecht
 
 

Deze workshop is ook op eigen locatie te boeken, vraag naar de mogelijkheden

INSCHRIJFFORMULIER 

Workshop familieopstellingen

Meer informatie over familieopstellingen?