‘INZICHT IN JE FAMILIESYSTEEM’

Leer over het krachtenspel binnen je familiesysteem, wat jouw juiste plek daarin is en wat je kunt doen hebt om meer ‘flow’ te ervaren in je leven, relatie, gezin en werk!

TWEEDAAGSE TRAINING

Deze training geeft inzicht in de werking van het familiesysteem en de invloed die dat op je dagelijks leven kan hebben. Je leert o.a. onbewuste patronen herkennen binnen je familie, jezelf, je gezin en relatie. Ook leer je wat ervoor nodig is om belastende patronen te ontstijgen waardoor ruimte ontstaat om andere en vrijere keuzes te maken. 
 

Bert Hellinger

Bert Hellinger, de grondlegger van het systemisch werk, heeft door jarenlange observaties een theorie ontwikkeld die ons inzichten en bewustwording geeft over de werking van het familiesysteem en de impact die het heeft op ons dagelijks leven. Iedereen is onderdeel van een familiesysteem; het staat aan het fundament van ons bestaan; we komen er uit voort en het heeft grote invloed op ons. 

Systemische zienswijze

In een tijdsbestek van twee dagen leer je de grondbeginselen kennen waarmee je als het ware door een ‘systemische bril’ gaat kijken naar jezelf en (je relatie met) de mensen om je heen. Ook krijg je een nieuwe kijk op (problemen in) je gezin van herkomst en je huidige gezin. Puzzelstukjes vallen op hun plek en je begrijpt beter waarom jij, en ook de ander, reageert zoals je reageert en doet wat je doet. 

Wat deze training je brengt

Als gevolg van de kennis en nieuwe inzichten die je tijdens de training opdoet, ben je beter in staat om je eigen (en juiste) plek binnen je leven, je relatie, je gezin van herkomst en je huidige gezin in te nemen. Dat brengt meer balans en rust in je leven en je gezin.

Ter info

Tijdens deze training worden geen familieopstellingen gedaan. Als je daar naar op zoek bent ga dan naar naar Workshop Familieopstellingen om je aan te melden of Individuele opstelling om een afspraak te maken. Tevens start er in januari 2025 een 6 daagse leergang verdeeld over 6 maanden ‘DeepDive – van binding naar verbinding ‘, waarin de aangeboden lesstof van deze tweedaagse gecombineerd wordt met lichaamsgerichte oefeningen en familieopstellingen. Als je interesse hebt, stuur dan een mailtje en dan laat ik je de data weten.

PROGRAMMA

Dag 1) Om te beginnen maak je kennis met het familiesysteem; wie horen daar allemaal bij? Ook het persoonlijk geweten en het familiegeweten worden uitvoerig besproken met de aspecten binding, ordening en balans.

Dag 2) Vervolgens neem je kennis van de belastende dynamieken die kunnen spelen in een familiesysteem. Hoe je deze kunt herkennen en wat er nodig is om de belastende patronen die daaruit voortkomen te doorbreken.

Je leert:

  • De mechanismen kennen die werkzaam zijn binnen familiesystemen.
  • Inzicht te krijgen in de onbewuste patronen binnen de familie waarin je geboren bent.
  • Inzicht te krijgen in onbewuste patronen binnen je huidige gezin of relaties.
  • Als ouder of als professional inzicht te krijgen vanuit welke drijfveer en liefde een kind bepaald gedrag vertoont, waardoor je er anders naar kunt kijken en anders kunt handelen.
  • Ten slotte krijg je tools in handen om het geleerde in de praktijk toe te passen.
 

PRAKTISCHE INFO 

Training ‘De werking van je familiesysteem’

Kosten

Tweedaagse training verspreid over 3 weken:  €275,-

Incl koffie, thee en wat lekkers, lunch niet inbegrepen
Voor bedrijven ex 21% BTW 
 

Data en tijden

zon 15 sept 10:00 – 17:00  
zon 6 okt 10:00 – 17:00 

Locatie

Bosboom Toussaintstraat 62
3314GE Dordrecht

 

INSCHRIJFFORMULIER

Training ‘De werking van je familiesysteem’ 

WAAROM DEZE TRAINING?

De kennis die Bert Hellinger, de grondlegger van het systemisch werk, ons heeft nagelaten over de werking van familiesystemen is in mijn optiek zo interessant, waardevol en essentieel dat ik met plezier mijn bijdrage lever deze kennis met zo veel mogelijk mensen te delen. 

Systemisch werk draagt namelijk bij aan bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Door inzicht in de werking van je familiesysteem kun je bijvoorbeeld vrijere keuzes maken en ontstaat er ruimte om gedrag te ontwikkelen dat eraan bijdraagt dat je goed voor jezelf zorgt en het jou goed kan gaan. 

En jouw beweging heeft invloed op de sociale systemen waarin jij je beweegt. Als het jou goed gaat stroomt dat dus weer door naar jouw omgeving.  In eerste instantie je relatie, je kinderen, en later naar hun kinderen, en hun kinderen. Belastende patronen die soms al generaties in families aanwezig zijn kunnen worden doorbroken, en de weg komt vrij voor verdere ontwikkeling. Maar ook op je werk, in je vriendengroep, op de sportclub zal jouw beweging iets in beweging zetten. Voor mij een mooi proces waaraan ik graag mijn bijdrage lever!

Deze training is ook op eigen locatie boeken, vraag naar de mogelijkheden